Lupin III. – Ženska po imenu Mine Fujiko

Japonski naslov Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna

Tip Serija, 13 epizod

Leto 05.04.2012 do 28.06.2012

Žanr Akcija, Komedija, Kriminalka, Ecchi, Seinen

Povezave Uradna stran, AniDB

Uvod
Seveda sem že veliko prej slišal za Lupina III., razvpitega mojstra tatu, a se nisem nikoli zares spravil zraven, pogledati kakšnega od starejših animejev, saj velja med animeljubci za kult. Mimogrede, prva serija sega v daljna 70. leta! Moja predstava te franšize nasploh je bila takšna: “Ok, tukaj imamo nekega norčavega super lopova, ki ga nihče ne more ujeti, sam pa ukrade vsako stvar, ki si jo zadane ukrasti. In to na čimbolj ekstravaganten način, npr. da pred samim dejanjem v javnost spusti sporočilce, kaj misli ravbat. Potem pa ima tu še vrsto komapnjonov, ki so tudi sami lopovi – 1x si to moram pogledat!”
K sreči sem tokrat iz čiste radovednosti “ukradel” 1. del s spleta in bil nad njim sila presenečen. Ne samo, da mi je anime vizualno zelo všečen, je tudi do neke mere temačen (naj tukaj omenim sam stil senčenja, ki daje vtis, kot da bi animatorji uporabljali svinčnike), odrasel (res nisem pričakoval golih prsi, erotičnih prizorov in tem kot so droge), hkrati pa je tudi zelo zabaven in humoren – primerjal bi ga lahko recimo z animejem Cowboy Bebop. Ni čudno, saj se med ustvarjalci pojavljajo imena iz slednjega ter animiranega celovečerca Redline s podobnim stilom risanja. Tudi “jazzy” glasba v animeju doprinese k samemu vzdušju – torej zame so izpolnjeni vsi pogoji!

Zgodba
Osrednja junakinja animeja je Mine Fujiko, tatica, ki je v zadnjem času pridobila na slovesu, zaradi svoje brezkompromisnosti in morda tudi dejstva, da se pri tatvinah posložuje svojih ženskih čarov. Na otoku, kjer se skupina ljudi gre poblaznele vernike sumljive religije, namerava ukrasti skriti zaklad vodje sekte, a pot ji prekriža Lupin III., največji tat svoje generacije. To je zgodba o njunem prvem srečanju.

Seveda nameravam vzeti ta anime kot nov prevajalski projekt, zatorej:

ukradi torrent

ukradi podnapise

Sličice
Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s